Érintésvédelmi felülvizsgálat

Érintésvédelmi Szabványossági felülvizsgálat

A helyszíni mérés és felülvizsgálat után minősítő iratot állítunk ki a 14/2004 (IV.19.) FMM rendelet, (MSZ 2364, MSZ HD 60364, MSZ 172/1 számú szabvány, KLÉSZ) előírásainak figyelembevételével. Az érintésvédelem kialakítása a villanyszerelő feladata a villanyszerelés során. A jól felkészült villanyszerelő az érintésvédelem területén is felkészült szakember. Az ilyen esetekben az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgáló is könnyebb helyzetben van, hisz aki a villanyszerelést végezte tisztában van az érintésvédelem jelentőségével. Az érintésvédelmi szabványossági felülvizsgálatot első alkalommal a létesítmény üzembe helyezése előtt kell elvégezni.

Ezek azoknál a vizsgálatoknál fordulnak elő elsősorban, melyek árai rendkívül alacsonyak. Hiszen a jó érintésvédelmi vizsgálatra sok idő ráfordítás szükséges, a helyszínen kívül sok időt vesz igénybe az adminisztratív munka és a kiértékelés.

Minden javítás után el kell végezni az érintésvédelem ellenőrzését, szerelői ellenőrzés keretein belül.

A rendelet a következő gyakoriságot írja elő az időszakos érintésvédelmi felülvizsgálatnál:

  • Munkahelynek minősülő helyeken 3 évente
  • Lakó és kommunális létesítményeknél 6 évente
  • Kézi szerszámok esetén évente

Az ön ingatlanában is szükséges időnként az érintésvédelmi felülvizsgálat - keressen meg és megoldjuk! Kérjük, hogy töltse ki az űrlapot:

Ha vissza akar lépni a többi szolgáltatásunkat megismerni, kattintson az alábbi gombra: